Frei0r Defish0r could not find module..please help

Useful and helpful Windows specific command line samples and examples.
Post Reply
benji0522
Posts: 4
Joined: Wed Jan 14, 2015 4:15 pm

Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by benji0522 » Wed Jan 14, 2015 4:20 pm

Frei0r Defish0r could not find module..please help

original command


ffmpeg -i "C:\1.mp4" -vcodec libx264 -vf "frei0r=defish0r:0.75:y:0.6:0" c:\11.mp4
I am trying to remove fish effect from a video

i set the path already as mentioned in other posts and I am using latest version of ffmpeg static 64

Frei0r fails to load i get
Successfully opened the file.
Parsing a group of options: output file c:\11.mp4.
Applying option vcodec (force video codec ('copy' to copy stream)) with argument libx264.
Applying option vf (set video filters) with argument frei0r=contrast0r:0.5.
Successfully parsed a group of options.
Opening an output file: c:\11.mp4.
Successfully opened the file.
detected 4 logical cores
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] compat: called with args=[contrast0r:0.5]
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Setting 'filter_name' to value 'contrast0r'
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Setting 'filter_params' to value '0.5'
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Looking for frei0r effect in 'c:\effects\/contrast0r.dll'.
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Looking for frei0r effect in '/usr/local/lib/frei0r-1/contrast0r.dll'.
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Looking for frei0r effect in '/usr/lib/frei0r-1/contrast0r.dll'.
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Looking for frei0r effect in '/usr/local/lib64/frei0r-1/contrast0r.dll'.
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Looking for frei0r effect in '/usr/lib64/frei0r-1/contrast0r.dll'.
[Parsed_frei0r_0 @ 0000000002bb2ac0] Could not find module 'contrast0r'.
[AVFilterGraph @ 0000000002c53cc0] Error initializing filter 'frei0r' with args 'contrast0r:0.5'
Error opening filters!
[AVIOContext @ 0000000002c53b20] Statistics: 0 seeks, 0 writeouts
[AVIOContext @ 0000000002baaac0] Statistics: 239927 bytes read, 2 seeks
Last edited by Zeranoe on Fri Jan 16, 2015 1:58 am, edited 3 times in total.
Reason: Added code brackets

llogan
Posts: 333
Joined: Fri Mar 14, 2014 3:29 am

Re: Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by llogan » Mon Jan 26, 2015 8:01 pm

Works for me in Linux using ffmpeg version N-69253-gec28cde with frei0r 1.4. Not a particularly helpful post for your case, but I can confirm that your command works.

However, your partial console output appears that it may be from a different command. Please show the actual command, the complete console output, and format it with the code brackets so it is easier to read.

benji0522
Posts: 4
Joined: Wed Jan 14, 2015 4:15 pm

Re: Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by benji0522 » Thu Feb 05, 2015 11:55 am

It looks for the path as 'c:\effects\/contrast0r.dll' no this /is creating a problem for windows. I believe FFMPEG built has been designed keeping linux in mind.

Here is the fix for windows... I addeded the variable path as .\ format and it work. I beleive FFMPEG built should be revised for windows as well in terms of adding dll path's


Issue is fixed. Thanks for input :-)


benji0522
Posts: 4
Joined: Wed Jan 14, 2015 4:15 pm

Re: Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by benji0522 » Wed Feb 11, 2015 7:07 pm


I tried that before ....but problem happens as it automatically adds / to the path in the variable which windows doesnt like.


Thanks for the help

mitli
Posts: 1
Joined: Wed Sep 02, 2015 11:36 am

Re: Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by mitli » Wed Nov 04, 2015 2:59 pm

I have the same problem.
@rogerdpack your explanations did not work for me.

Please tell me how can I add the variable path as. \ Format?

Thanks

audas
Posts: 6
Joined: Thu Nov 02, 2017 12:54 am

Re: Frei0r Defish0r could not find module..please help

Post by audas » Wed Jan 24, 2018 9:02 am

benji0522 wrote:
Thu Feb 05, 2015 11:55 am
It looks for the path as 'c:\effects\/contrast0r.dll' no this /is creating a problem for windows. I believe FFMPEG built has been designed keeping linux in mind.

Here is the fix for windows... I addeded the variable path as .\ format and it work. I beleive FFMPEG built should be revised for windows as well in terms of adding dll path's


Issue is fixed. Thanks for input :-)
Can anyone elaborate on how this was done ?

Post Reply