Search found 689 matches

by Zeranoe
Thu Jul 12, 2018 3:17 am
Forum: Suggestions
Topic: Build with updated Opus codec version
Replies: 1
Views: 99

Re: Build with updated Opus codec version

I switched to the git version, as it seems that there are good gaps between commits.
by Zeranoe
Mon May 14, 2018 1:12 am
Forum: Usage
Topic: AOMedia Video 1 (AV1) Encoding Command
Replies: 5
Views: 287

Re: AOMedia Video 1 (AV1) Encoding Command

Can you define "stuck", and please provide console output from the encode. Note that AV1 is extremely slow right now.
by Zeranoe
Mon May 07, 2018 5:02 am
Forum: Usage
Topic: DNxHD gives skipped frames error
Replies: 2
Views: 219

Re: DNxHD gives skipped frames error

Please report this directly to FFmpeg, as it's unlikely it is related to the builds. I would suggest filing a bug report for it.
by Zeranoe
Fri May 04, 2018 12:15 am
Forum: Other
Topic: Making Zeranoe builds work under XP & XP builds by rogerdpack
Replies: 79
Views: 31529

Re: Making Zeranoe builds work under XP & XP builds by rogerdpack

Note that FFmpeg has dropped support for XP upstream.
by Zeranoe
Sun Apr 08, 2018 10:15 pm
Forum: Usage
Topic: Disable CPU Capabilities
Replies: 2
Views: 226

Re: Disable CPU Capabilities

Can you provide a reason for the files needing to be the same? Perhaps a better solution can be found.
by Zeranoe
Sun Apr 08, 2018 1:57 am
Forum: Suggestions
Topic: Pls support VP9 high-bit-depth(10/12bit).
Replies: 2
Views: 1000

Re: Pls support VP9 high-bit-depth(10/12bit).

This was added with build 20180406-9703b7d: viewtopic.php?f=2&p=13536
by Zeranoe
Sun Apr 08, 2018 1:54 am
Forum: Offical Announcements
Topic: 10-bit VP9 support added
Replies: 0
Views: 1451

10-bit VP9 support added

10-bit VP9 support has been added with the 20180406-9703b7d build. To use 10-bit mode set the appropriate pixel format, for example:

Code: Select all

ffmpeg -f lavfi -i testsrc2=duration=10 -c:v libvpx-vp9 -pix_fmt yuv420p10le o.mkv
by Zeranoe
Fri Apr 06, 2018 3:00 pm
Forum: Compiling
Topic: --enable-libaom
Replies: 14
Views: 2512

Re: --enable-libaom

CMAKE_INSTALL_PREFIX is where the library will be installed to, it doesn't deal with the CMAKE_SYSTEM_PROCESSOR option.
by Zeranoe
Fri Apr 06, 2018 2:12 pm
Forum: Compiling
Topic: --enable-libaom
Replies: 14
Views: 2512

Re: --enable-libaom

Could you please clarify, for newbies like me, where and how you define CMAKE_SYSTEM_PROCESSOR in the toolchain so that others can avoid the issue ? You can use AOM's cross toolchain files in build/cmake/toolchains or you can add the CMAKE_SYSTEM_PROCESSOR flag to an existing standard toolchain fil...